Waarom een eco groendak?
+32 (0)475 474 481    Ma - Vr: 8u - 18u

Economische en ecologische voordelen.

Milieu vriendelijke isolatie:

In de winter zorgt een eco-groendak voor extra isolatie tegen koude en in de zomer voor een natuurlijke koeling. Hierdoor zullen de energiekosten gevoelig gaan dalen, dit komt uw geldbeugel zeker ten goede. Bovendien heeft een eco-groendak eveneens een geluidsisolerende werking.

Natuurlijke lucht-en waterzuivering:

Een eco-groendak speelt hier een belangrijke rol. Het complex van substraat, micro-organismen en vegetatie neemt niet alleen CO, benzeem en fijnstof op, maar breekt ze ook af. Fijn stof is ondermeer verantwoordelijk voor allergieën en astma en mede veroorzaker van smog. Wist u dat bv. 1 m² groendak jaarlijks 0.2kg fijn stof uit de lucht filtert, dit komt het milieu en onze gezondheid zeker ten goede.

Waterbeheersing:

Het complex van substraat en vegetatie herleid niet alleen de schadelijke stoffen uit de lucht maar dient ook als buffer voor regenwater en dragen zo hun steentje bij tot het indijken van wateroverlast. De vetplanten en het substraat zuigen het water op en laten het daarna langzaam verdampen, hierdoor houdt een eco-groendak een aanzienlijke hoeveelheid regenwater uit de riolering .

Biodiversiteit:

Een eco-groendak compenseert het gebrek aan groen vooral in de stadsomgeving. Het oogt niet alleen goed maar komt de terugkeer van vogels en insecten zoals beien, vlinders enz.. ten goede. Een eco-groendak geeft zelfs een enorme meerwaarde aan uw gebouw.

Bescherming van de dakbedekking:

Een eco-groendak geeft bescherming aan uw dakbedekking, zo wordt uw dakbedekking beschermd tegen UV-straling en grote temperatuurschommelingen waardoor het dak minder onderhevig is aan slijtage en zo twee tot drie maal langer mee gaat, wat ook hier weer uw portemonnee ten goede komt.

eco groendak logo

Peter Ramaekers

Attenhovenstraat 19

3806 Velm

Limburg - België

+32 (0)475 47 44 81

facebook eco groendak

eco groendaken

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.