Soorten Eco groendaken
+32 (0)475 474 481    Ma - Vr: 8u - 18u

Opbouw van een eco-groendak:

Een eco-groendak bestaat uit verschillende types en samenstellingen afhankelijk van de vereiste toepassing.

Een 2 laags eco-groendak systeem:

Dit systeem bestaat uit een (1)drainage-en (2)substraatlaag gescheiden door een filtervlies. Dit is een degelijk en veel voorkomend systeem.

Een 3 laags eco-groendak systeem:

Dit systeem bestaat uit een (1)drainagelaag met extra (2)waterbuffer en een (3)substraatlaag gescheiden door een filtervlies. Dit systeem heeft het voordeel dat in langere periodes van droogte meer water ter beschikking van de planten blijft en zij zo minder onderhevig worden aan uitdroging waardoor uw eco-groendak langer groen zal blijven.

Een 2 of 3 laags eco-groendak systeem wordt steeds aangevuld met een wortelvaste laag, deze kan eventueel nog voorzien worden van een beschermlaag. De substraatlaag kan uit verschillende types bestaan, dit naargelang het gebruik van de beplanting en het extra gewicht dat op de bestaande dakconstructie kan worden toegepast. Voor de vegetatie maakt eco-groendak gebruik van sedumstekken, sedumpluggen of sedummatten. Bij gebruik van sedummatten boekt u het beste resultaat, uw eco-groendak zal na aanleg reeds voor minimaal 85% begroend zijn, om dit zelfde resultaat te bekomen zult u bij gebruik van bv sedumstekken circa 2 jaar verder zijn vooraleer u volop kunt genieten van uw groendak. Op aanvraag zijn ander beplantingen en toepassingen eveneens mogelijk.

Een 1 laags groendak:

Dit is een groendak dak dat slechts bestaat uit een substraatlaag aangevuld met beplanting dat rechtstreeks op de dakbedekking wordt aangebracht. Dit groendak zal reeds na enkele jaren voor problemen gaan zorgen en onvoorziene kosten met zich meebrengen. Dit is een groendak dat dan ook ten stelligste is af te raden.Voor dit systeem zullen ook geen subsidies verkregen kunnen worden. Dit is trouwens wel mogelijk voor het 2 of 3 laags eco-groendak systeem.

eco groendak logo

Peter Ramaekers

Attenhovenstraat 19

3806 Velm

Limburg - België

+32 (0)475 47 44 81

facebook eco groendak

eco groendaken

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.